miércoles, 13 de octubre de 2010

EL TEST DE LA PÀGINA 99

Supose que tots tenim alguna tàctica quan de comprar un llibre es tracta. Seguim la recomanació d'algú en qui confiem, comprem en funció de l'autor, del títol del llibre, de la temàtica, etc. Jo personalment compre principalment en funció de l'autor. De vegades ho faig en funció del tema sobre el que tracta el llibre en qüestió, però informant-me abans sobre l'autor i la qualitat de l'obra.

A mi m'agrada anar a les llibreries i fullejar els llibres, llegir la contraportada, la informació sobre l'autor, investigar a internet. Doncs be, és en aquestos casos on pot tenir sentit una proposta que he trobat a la xarxa per a esbrinar si un llibre ens agradarà abans de cmprar-lo. S'anomena el "Test de la pàgina 99" i fou propasada per l'escriptor i editor anglés Ford Madox Ford. La cosa consisteix, com el seu nom indica, en llegir la pàgina 99 del llibre i d'aquesta manera sabrem si el llibre ens agradarà o si per contra farem be no comprant-lo.

Açò ve argumentat pel fet de que a la majoria dels casos és un terç del llibre més o menys i la trama ja estarà construida, els personatges ja tindran la suficient força i la novel.la ja tindrà el seu ritme.

De fet, ja hi ha un web on es vol que els escriptors publiquen la pàgina 99 dels seus llibres (http://page99test.com/)

Vos deixe l'enllaç de la notícia per si voleu aprofundir en el tema: http://www.papelenblanco.com/animacion-a-la-lectura/para-saber-si-te-gusta-un-libro-lee-la-pagina-99

Personalment, ho veig una "tontà", per moltíssimes raons, així que per a desmuntar la teoria provaré a fer-ho i ja vos contaré.


Desde el lupanar de rica miel.

2 comentarios:

Sulo Resmes dijo...

Hostias, pues a mi me parece una idea interesante, de hecho yo practico una variante de esa técnica, abriendo una página al azar pero no necesariamente la página 99. Eso sí, lo que NUNCA hago es leer la contraportada. Las última vez que lo hice me destripó el libro (Concretamente "EL guardián del vergel" de McCarthy)

Lester Minador-Frappé dijo...

gent nihilista, sense dubte.