domingo, 5 de diciembre de 2010

MUERTE A... I RE-MUERTE A...ESTEBAN GONZÁLEZ PONS

No sé si ja hem mort a este tio al blog, però com més val que sobre, allà vaig. Esta persona és el paradgima del "trepa", de la hipocresia i del cinisme. És un vampir, un xupla-sang, un caradura, i un oportunista.
L'última que ha protagonitzat ha sigut com a conseqüència de la crisi provocada pels mamons dels controladors. Doncs be, davant l'actitud intolerable dels controladors (Pepín, saca los tanques!), ha aprofitat una vegada més per a atacar al Govern i culpabilitzar-lo del caos aeroportuari.
A més, ahir va declarar respecte al Estat d'Alarma decretat pel Govern, que el mateix limita els drets fonamentals dels ciutadans. No sóc jo massa expert en dret, de fet no en tinc ni puta idea, però un home que si sap, i que va tindre algo que vore en la redacció de la Constitució, Gregorio Peces Barba, va tardar pocs minuts a corregir a Gonzalez Pons, en el sentit de que l'Estat d'Alarma no suspén drets fonamentals de les persones, que si suspenen els "Estats de Excepción" i de" Sitio", cosa que segons Peces Barba sap qualsevol estudiant de primer de Dret. En fi, que damunt de mentirós, ignorant.
Probablement açò és el que li fa falta al PSOE, que veus amb autoritat responguen amb claredat als atacs senjse fonament que fan continuament personajillos com González Pons, De Cospedal o
Mariano Rajuà.
Escoltar a este home me provoca mal d'estómac, qué dic, el que me provoca són unes ganes terribles de pegar-li un parell d'hosties ben pegades. Està clar que no faré tal cosa -tot és de boqueta-, però no sé si per què la meua forma d'actuar no és la d'anar pegant mamporros a la gent o per què fins i tot d'açò seria capaç de treure rèdits polítics.
Que li donen.

Desde el lupanar de rica miel.

CONVERSES AMB UNA FINESA

Al tercer dia de viatge i, després d'emprar tan sòls el meu "anglés de Oxford" per a les coses indispensables, vaig decidir que era el moment de llançar-me. I clar, fent memòria dels meus coneixements del país -que no eren molt extensos i es reduïen a poc més de les pel.lícules de Aki Kaurismäki i els llibres de Arto Paasilinna-, vaig decidir provar fortuna amb l'escriptor, ja que segons les contraportades dels seus llibres és un autor de "extraordinario éxito en su país".
Total, que allà que vaig i, preguntada una universitaria de 22 anys, la resposta va ser algo així com que l'havia estudiat a l'escola, però que no havia llegit res d'ell.
Després d'açò vaig decidir no preguntar-li per Kaurismäki, per si de cas...
Desde el lupanar de rica miel.

sábado, 4 de diciembre de 2010

SUOMI



Ací estic, rebentat després d'un viatge de tornada de 27 hores des de Laponia. el viatge ha sigut una passada, un viatge que val la pena. Helsinki no m'ha paregut per a tant, té l'encant de les ciutats nòrdiques, però la resta no s'en passa. El més espectacular és la part nord del país. encara que ja vens de zones gèlides i nevades, és quan arribes a la ciutat de Rovaniemi quan t'en adones d'on estàs realment.

El trajecte en tren que, des de la ciutat de Vaasa i, passant per Seinajoki, Oulu i altres poblets, ens portà fins a Rovaniemi és sencillament espectacular. A mesura que el tren avança, ciutats nevades de major o menor tamany deixen pas a poblets cada vegada més menuts i, finalment, a cases i granjes aillades de la civilització.


Després de molt quilòmetres sense ciutats, arribem finalment a Rovaniemi, la capital de la porvincia finesa de Laponia. I clar, com que a eixes latituds la posta de sol comença al voltant del mig dia, arribes de nit. A pocs quilòmetres de la ciutat es troben el Cercle Polar Àrtic -el Napapiiri (66º 32' 35'')-; l'Aldea de Santa Claus; i, uns boscos on les diferents empreses de safaris organitzen tot tipus d'activitats, des de visites a una granja de huskies, rutes en motos de neu, excursions en trineus tirats per rens, o rutes de senderisme pel "bosque de los zorros".

La ciutat de Rovaniemi té poca història a les seues edificacions, per què els mamons dels nazis, seguint la política de "tierra quemada" s'encarregaren a la seua retirada de cremar tant la ciutat com els boscos dels voltants. Després, als anys 60', s'encarregà a larquitecte i dissenyador més important del país, Alvar Aalto, la reconstrucció del centre de la ciutat.

La ciutat està volcada al turisme, els ingressos dels seus habitants procedeixen en la major part del sector serveis, principalment del turisme i els serveis. A Rovaniemi conflueixen dos rius, el Kemi i el Ounas. Segons ens va dir el nostre guia, al riu Kemi es podia trobar fa uns anys el millor salmó d'Europa.

A Lapland poguerem gaudir d'una ruta nocturna de senderisme per un bosc més enlà de la linea del Napapiiri. Allò és espectacular, caminar per un bosc nevat, en total oscuritat i silenci, i un fred de collons. Al mig del bosc pararem en un refugi a prendren's te i pastes per a entrar en calor.

Al dia següent, anarem a Santa Claus Village, si, a casa de Santa Claus. El tio està allí esperant als turistes per a fer-se una foto. Allí dins està prohibit fer fotos, però clar, com que nosaltres no som finesos i això de respectar les normes no va en nosaltres, doncs ferem unes fotos en flash i tot, que no se diga. Això si, secundats per uns turistes italians, que prompte desenfundaren les seus càmeres, agermanant-nos en la mentalitat gitana mediterranea.

Parlarem amb Santa Claus en castellà i ens ferem la foto de rigos al módico precio de 29 € (allí dins si que no es podien fer fotos). Diuen que Santa parla totes les llengues, peró després del Where are you from? i passar-se a la teua llengua, simplement et saluda, te pregunte el nom i es despedeix, quan tu li parles veus que va perdut.



L'últim dia ferem una ruta pel bosc amb trineus tirats per rens, fent una parada a una granja de huskies, uns 300 hi havien. També donarem una volta en trineus tirats per huskies i després de mostrar-nos la granja i fer-nos el te de rigor per a entrar en calos, tornarem amb els rens. Finalmente ens donaren el carnet de portar rens, així que si algú té un ren per casa i vol que el porte a pegar una volteta tan sòls té que dir-ho, jejeje!

El fred que feia no era normal, quasi s'ens congelen els dits de mans i peus, peró la cosa val la pena, és impresionant, per a repetir.

En quant a la temperatura, la mínima que veierem va ser de -21º C, però imagine que en ple bosdc baixaria algun grau més.


Desde el lupanar de rica miel.