jueves, 10 de diciembre de 2009

TOTS SON IGUALS

Potser Laporta siga un impressentable, que ho és, que es dedica a fer una barreja de política i esport, cada vegada menys esport i més política, amb no sé jo quina finalitat, ni si li ixera bé o malament. Però alguna cosa de raó si que té en referir-se a certs suposats "periodistes" de la capital de l'estat de la manera que ho fa.

Vos pose en situació. A Ucraïna, encara que siga un país independent lña major part de la gent continua parlant en rus i no en la seva llengua propia, i als periodistes se'ls va fer extrany que Guardiola contestara preguntes tant en català com en castellà, amb la qual cosa li van preguntar al entrenador del barça per que ho feia, pregunta a la qual va respondre: "som un país en una llengua, i els que la parlem, com jo, que surtim fora la gastem", val una explicació com una altra i ja està, li feren la següent pregunta i succesives fins que s'acaba la roda de prensa, "vamos lo normal" quan un fa rodes de prensa.

Per el que he pogut saber en la tele i en alguna radio i en internet, el més detacat del partit d'ahir a Kiev per al diari espanyol de tirada nacional "El Mundo" són aquestes declaracions de Pep, i avui titulava en portada "Guardiola, otro caso de orgullo catalán", supose o al menys espere que en l'interior diguera alguna cosa referent al partit d'ahir.

Com açò m'he posat a investigar-ho a les 9 de la nit no he pogut vore el diari del dia, ni tampoc el que posava en la web del diari pel matí referent al F.C. Barcelona pero a les nou de la nit, a la secció d'esports d'aquest diari hi han: 3 articles al voltant de Messi, sobre la falta que marca, i el fet que es lesionara, uin article que arreplega unes declaracions politiques que ha fet el president del Barça esta vesprada, un sobre el previ del dervi amb l'espanyol, dos articles al voltant de la declaració que va fer ahir Guardiola al voltant de la llengua i un foro titulat: "¿le parece bien la actitud de Guardiola?" i que si entres dins es fa la següent pregunta: "¿Le parece bien que Guardiola utilice la Champions para realizar una reivindicación nacionalista?" Com si el entrenador del Barça li haguera pagat al periodista ucraïnes per a poder fer una declarfació a favor del català en una roda de prensa de la Champions.

En fi, que em pareix un miqueta excessiu el tractament d'aquest diari, on per cert parlar del partit del equip o del magnífic gol que va fer Xavi en el seu partit numero 100 en Champios on tot l'equip va fer 55 passes i van participar tots el jugadors del equip excepte Valdes i Piqué, no cal, però clar "con el mundo hemos topao....."

No hay comentarios: