miércoles, 7 de abril de 2010

I PER FI S'HA ALÇAT EL SECRET DE SUMARI

He estat llegint i sentit este matí a Pedro Jota, i revisant el tractament que alguns mitjans de comunicació –que habitualment no mire- estan donant al cas Gürtel. Tranquils, no m’he passat al lado oscuro, ha sigut una miradeta ràpida i ja he borrat les pàgines de l’Historial.

A la pàgina del diari El Mundo podem trobar un video on PJ explica les seues reflexions després de que s’haja alçat el secret de sumari del cas. Primera conclussió: Francisco Correa i Álvaro Pérez (El Bigotes) i companyia formen una organització mafiosa en el fons i en la forma. (passaré d’explicar el fons i la forma per què PJ és molt pessat). Segona conclussió: Alts càrrecs del PP, alcaldes i regidors s’han deixat corrompre. Podriem anomenar, per tant, a Correa “El hombre que corrompió a una ciudad”, com el llibre de Mark Twain. Diu PJ que Rajoy hauria de preguntar-se, ¿porque había tanto golfo en el PP? Pobrets animalets, en lo bones persones que eren -bons xics del PP i de misa- i va tindre que vindre un foraster a incitar-los a delictir. Tercera conclussió: La policia, fiscals i jutges estan convençuts de que el principal corrupte és Luis Bárcenas, cosa de la qual no existeixen proves definitives segons PJ. Quarta conclussió: no existeix prova consistent alguna de que es tracte d’una trama de finançament il.legal equivalent al cas Filesa (no podia deixar de fer referència a este cas). Diu PJ que este fet resta trascendencia al cas, por muchos aspavientos que haga cierta prensa sectaria, pero hace que se entienda cada vez menos la tolerancia de Rajoy con Bárcenas. Quinta conclussió: si que pareix confirmar-se en canvi la existencia d’una “FILESILLA VALENCIANA”.

L’única a qui no ataca és a Esperanza Aguirre, per por o per amistat? Açò no ho sé, però el cas és que després de que es demostre tota la trama a la Comunitat de Madrid, resultaria sorprenent que Espe eixira “de rositas” de tot açò.

Als diaris La Razón y ABC –si és que sóc masoca- continuen la mateixa linea que PJ. Afirmen que no es tracta d’un cas de finançament il.legal i repasen la llista dels imputats, apuntant que tots han dimitit o expulsats del PP. Clar, ací no fan referència al Beato, Richi Costa, Víctor Campos, Esperanza Aguirre i cia.

De Canal 9, serà millor no parlar-ne, pe que és el paradigma de la manipulació i la politització dels mitjans de comunicació.

En fi, que la cosa queda clara a la vista de l’alçament del sumari del cas Gürtel, és el merder que hi darrere de tot açò. Les converses telefòniques entre El bigotes, el Beato i la seua dona són vergonyoses. Demostren els “generosos” regals que rebien els alts càrrecs i les seues families. I dic jo, que els regals serien a canvi d’alguna cosa, no? També apareix a les converses el propietari de la discoteca on va fer la despedida la filla d’Ansar i més i més gent…

Ja vorem com acaba tot, de segur que els del PP intentar desacreditar a les fiscals del cas i així que passe com en Garzón.

Desde el lupanar de rica miel.
PD: He tingut que buscar d'on ve el nom del cas, per què no m'en recordava. Ve de la traducció alemanya. Sembla que "Gürtel" vol dir cinturó, que ve de "Gürt", correa.

No hay comentarios: