martes, 22 de septiembre de 2009

ANDRÉS MONTES


Com tots sabreu el passat diumenge 20 de setembre la selecció espanyola de básquet es va proclamar campeona del Eurobasket 2009, després de realitzar un excelent partit en el que va passar clarament per damunt de Serbia. Esta generació de jugadors és increíble, tenen al seu palmarés el mundial de basket de Japó de 2006, el segon lloc a l’europeu 2007 i el segon lloc també als jocs olimpics de Pekín. Ara, han aconseguit finalment guanyar el Eurobasket i llevar-se així la espineta que tenien clavada des de l’any 2007. Peró no volia parlar ara de la selecció espanyola, a la qual li dedicarem un dia d’aquestos un homenatge cn es mereix, sino de la persona que retransmeteix els partits de la selecció, així com també els partits de futbol de la lliga espanyola.

De segur que tots sabeu de qui parle, el bo d’Andrés Montes, el rei del tiki-taka. Aquest periodista, de pare gallec i mare cubana, començà a fer retransmisions esportives a la radio, a emisores com la COPE, Radio Marca o Antena 3 Radio. Després del seu pas per la radio, començà a retransmetre en Canal + els partits de la NBA en Espanya. Però. és a partir de 2006 quan comença a ser conegut pel gran públic, amb el seu fitxatge per La Sexta i la retransmisió en obert del mundial de futbol d’Alemanya 2006 i el mundial de básquet del Japó al mateix any. Ací, acompanyat a les retrasnmisions futbolers per Julio Salinas i en les baloncestístiques per Juan Manuel López Iturriaga (un altre crack este), es va fer famós per la forma en la ques retransmetia els partits.

Montes li posa malnom fins a sa mare. Alguns dels més sonats són “El tiburón” en referència a Puyol, “Humbrey Bogart” Xabi Hernández, “E.T.” Pau Gasol, “Espartaco” Felipe Reyes, “Mr. Catering” Calderón, “Mojo Picón” Sergio Rodríguez , “Robin Hood” Dirk Nowitzki, “El cuponazo” Lebron James, etc. Però, a més de pels malnoms que posa als jugadors de qualsevol esport, a Montes se’l coneix per les seues mítiques frases. Algunes de les més impactants: “Porque la vida puede ser maravillosa”, “Jugón”, “Ratatatata”, “Brrrrr”, “Dime algo Salinas”, “Tiki-Taka”, “Pincho de tortilla” en referència a un tap en bàsquet o “Wilmaaaaa abre la puerta” quan algun jugador fa un tir horrible que no toca ni el aro.

Andrés Montes va a la seua, siga el partit que siga i tan si és futbol com bàsquet, ell sempre fa el mateix, ficar malnoms als jugadors, fer comentaris graciosos i dir parides amb Julio Salinas i Iturriaga. Escoltar-lo un ratet pot estar be perque te rius, ara al final el tio cansa un poc.

Ara ha anunciat que deixa La Sexta, l’altre dia en acabar la retransmisió de la final del Eurobàsket de Polonia va anunciar en directe que abandonava la cadena després de que se li acabe el contracte. Que serà del seu futur no se sap, s’apunta a la premsa queté diverses ofertes, però encara no sap el que farà.

Ací teniu a Montes fent de les seues:



Esta és la seua despedida al finalitzat la retransmisió de la final de l'Eurobasket 09:


Desde el lupanar de rica miel, porque la vida puede ser maravillosa.

1 comentario:

Lester Minador-Frappé dijo...

A la Nba tenía més lloc per a desbarrar, ja que ho feía de nit amb la dosí de nocturnitat ben alta. Apart, Daimiel (el seu company NBa, excepte un any), tenía una vessant seriosa (compartida o no) i vessant d´humor anglés,,que li donava molt de joc.

Aixó no lleva,,que Salinas, Kiko, Iturriaga o el Lagarto de la cruz,, ho feren mal. Però crec que orbitavem a plànols diferents.