martes, 1 de septiembre de 2009

LIGA BBVA

Després d’un estiu marcat pels multililionaris fitxatges del Reial Madrid, el fulletó Villa i la inesperada mort del jugador de l’Espanyol Dani Jarque, ja tenim ací la lliga BBVA 2009-2010. I la pregunta que es fa tot el mon és, serà cosa de dos o hi haurà algun equip capaç de fer-li ombra a Madrid i Barça?

Florentino, amb les incorporacions de Ronaldo, Kaka, Benzema i Xavi Alonso ha aconseguit posar la por en el cos de la resta d’equips. A més, pareix que ha encertat en la contracció de l’entrenador. Manuel Pelegrini és un tècnic sobradament capacitat tant en qüestions tècnciques i tàctiques com psicològiques, per a portar endavant un equip com el Madrid, combinant el bon joc amb la eficàcia. Com que han incorporat prou jugadors nous, imagine que en principi li costarà armar l’equip, fins a que s’acoplen tots i s’adapten a la manera de jugar que vol el tècnic, però si mentres arriba el bon joc, els Ronaldo , Kaka i companyia van marcant gols, la cosa anirà endavant.

En quant al Barça, destacar que manté el mateix bloc que li va donar l’any passat el triplet, amb la dificultat de que aquest any serà més complicat que l’any passat. Les incorporacions de Chygrynski, Maxwell i Ibrahimovic s’antoixen insuficients, tenint en compte que no hi ha recanvi natural per a Xavi i Iniesta, que són els que porten el joc de l’equip. A més, hi haurà que vore si el joc que genera Ibrahimovic són capaços de compensar els gols que asegurava Samuel Eto’o.

Després està l’Atlètic de Madrid, l’etern aspirant. Ha fet un bona pretemporada i compta amb una de les millors parelles atacant d’Europa, el Kun Agüero i Diego Forlan no tenen res que envejar a qualsevol altra davantera. També pareix que han encertat en la contractació del Porter Sergio Asenjo. Però be, ja sabem que al club matalaser pot passar qualsevol cosa, de fet, han començat la lliga amb una desastrosa derrota per 3-0.

A continuació tenim al València, que ha aconseguit mantenir a totes les seues figures, així que si els jugadors s’impliquen, Emery no té excuses per a no formar un equip competitiu per a estar entre els quatre de dalt. El problema el pot tindre al centre del camp. Baraja i Albelda estan majors per a ser els pulmons de l’equip, i sobre els seus substituts hi han dubtes, esperarem a vore si Banega i cia es centren i mantenen un bon nivel al llarg de la temporada i aconsegueixen fer oblidar la eterna parella de centrecampistes que forjaren l’època daurada del Valància.

Pel que fa al Vila-real, l’equip té bona pinta, encara que com tenen entrenador nou, el Txingurri Valverde, imagine que els faran falta unes jornades per a poasar-se en marxa. I el Sevilla, que ha incorporat al davanter Negredo, compta amb un bon planter, però vorem si es capaç d’aguantar el ritme de les darreres temprades.

En fi, que pels fitxatges que han vingut a la lliga espanyola i els jugadors que no s’en han anat, este any pareix que la nostra lliga recupera l’etiqueta de “la millor lliga del mon”, substituint així a la lliga anglesa que pareix que als últims anys ens havia pres la davantera. Esperem que el campionat siga emocionant, i que algun equip modest ens done una sorpresa i siga capaç d’incordiar un poc als grans.


Desde el luapar de rica miel.

1 comentario:

Lester Minador-Frappé dijo...

De moment el feeling no li ha fallat a Guardiola.
Alguns actes deguts al seu feeling et fan dir "ein?",,,però de moment al voltant de Eto´o i Chygrynskyy,,jo dic: "ein?"