miércoles, 9 de septiembre de 2009

COCOCÓ

Pareix ser que a la redacció del diari Levante han anat curts de noticies este estiu, i han decidit centrar-se en “un pueblo de irreductibles galos”, Benifaió, per a ser protagonista de les noticies, i concretament s’han centrat en el seu veí més aclamat, Cococó, l’Astèrix de la Ribera, que gràcies a la fórmula secreta del seu propietari, el Panoràmix local, es resisteix operació darrere operació a perdre la potència del seu cant.

I es que el tema de Cococó no es per a fer broma, es tracta d’un exemplar d’una espècie en perill d’extinció, “la gallina de Chulilla”. El tema és que els veïns han protestat perquè el pollastre els molesta i el seu propietari ha decidit operar-lo per a que no cante. Però el pollastre, com a bon mascle de la Ribera que és, després de dues operacions, es resisteix a perdre el seu cant. La causa és que no se li ha extirpat una suficient part de la membrana fonadora i Cococó ha recuperat en una setmana el cant que tant molesta als veïns, en dos collons!

Aprofitant la importància que el Levante li ha donat a este fet, les autoritats locals podrien demanar a la UNESCO que declare a Cococó Patrimoni de la Humanitat i programar visites guiades a la Torre Musa, la Torre de la Plaça i la casa de Cococó, i a viure del turismo, ole ole!

Els altres protagonistas de l’estiu al diari Levante han sigut els Clavaris de la Divina Aurora, que han fet algunes trastades a Almussafes. Partint de la base de que el que han fet els Clavaris no està ben fet, si no se li haguera donat tanta importancia i tanta presència mediàtica, el fet no haguera passat a majors. Han fet mal, doncs ja estan denunciats, tindran el corresponent judici i si se’ls declara culpables, hauran d’abonar la la sanció que els impose el jutje, i punto.

El cas és que el tema del pollastre s’ha convertit en tot un fulletí, a falta de canción del verano, bona és la telenovela de Cococó. La noticia ha aparegut a diverses cadenes de televisió nacionals, Telecinco, Antena 3 i TVE, hi han videos a internet, fins i tot ha arribat a diaris com "La voz de Galicia" o "Diario de Ibiza". Com diria Jorge Javier, qué fuerte, qué fuerte, qué fuerte.
Ací teniu un enllaç on es pot vore un video sobre Cococó amb opinions de gent de la localitat: http://videos.que.es/informaciondecontenido.php?con=114803

Força Cococó!

Desde el lupanar de rica miel.

2 comentarios:

Sulo Resmes dijo...

http://www.goear.com/listen/f4852ef/La-Gallina-Cococó-popy

Lester Minador-Frappé dijo...

la membrana fonadora sòna prou mal.

Cocococó,,paloma,,que diga,,Gallina de Chulilla.