viernes, 2 de octubre de 2009

PLA DE DESIGUALTAT

Llegint la premsa matutina m'ha cridat l'atenció el següent titular: "El sexo del aspirante contará en caso de empate en una oposición". Bueno, qui diu que m'ha cridat l'atenció, diu que m'ha posat d'una mala hostia que te cagues, grrrrrrr!

Resulta que al Pla d'Igualtat de la Conselleria de Justicia i Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana es pretén que el sexe siga un dels factors determinants per a accedir a una plaça de funcionari en cas d'empat a puntuació. Açò ocorrerà en aquells sectors als que hi haja una "infrarepresentació" d'homes o dones, considerant-se que hi ha aquesta infrarepresentació quan el percentatge d'un dels dos sexes supere el 60 %.

I és que ja estem tocant els ous amb les putes lleis d'igualtat. Resulta que l'Administració és un dels pocs llocs on no hi ha discriminació per motius de sexe. De fet, un servidor sempre ha estat rodejat de dones des de que va entrar a treballar a l'Administració Pública, pel simple fet de que són majoria. En tema de sous tampoc hi ha discriminació possible, perquè dins del mateix grup i categoria professional, tant els homes com les dones cobren el mateix. En quant al fet de que les dones no ocupen llocs de responsabilitat, esta afirmació no és correcta dins de l'Administració. Jo mateix he tingut quasi sempre dones com a caps de departament.

Segons la Honorable Senyora Paula Sánchez de León, Consellera de Justicia i Administracions Públiques, portaveu del Consell i íntima del Molt Honorable, "todas las medidas pretenden garantizar en la práctica la igualdad de oportunidades". peo que igualtat d'oportunitats ni que hosties! Estsà clar que a professions com ATS, auxiliar de clínica, conductors o ingenyiers agrònoms, predomina un sexe sobre l'altre, però açò no és per que le sproves d'accés siguen més complicades per a uns que per als altres o per que hi hagen més traves per a un dels dos sexes.

L'únic motiu que fa que predomine un sexe sobre l'altre és un tema cultural o de mentalitat. Tradicionalment a infermeria predominen les dones, al igual que hi han més agents forestals homes que dones, però este fet es causat per la voluntat de cadascú d'estudiar una carrera o un altra. Total que amb mesures com aquesta en lloc de fomentar la igualtat, s'està afavorint la desigualtat.

Resulta que els principis que regeixen les oposicions a tot l'Estat espanyol són els de igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Amb aquesta mesura es carreguen la igualtat, principi este que ja estava prou perjudicat a l'Administració valenciana per l'aplicació i posada en funcionament del Plan de Esetabilidad.

Imagineu-se que vos curreu unes opos i que acabeu empatant amb una xica i que l'únic motiu pel qual entra ella i no vosaltres és pel fet de comptar amb dos cromosomes XX en lloc de XY. Jo montaria en cólera i...


Desde el lupanar de rica miel.

2 comentarios:

Sulo Resmes dijo...

"Plan de Estabilidad" cuyo nombre original era "Plan de Enchufabilidad"...

Lester Minador-Frappé dijo...

un empate es una X en la quiniela...