jueves, 27 de noviembre de 2008

NOMENCLÁTOR

A la població valenciana de Nàquera, pertanyent a la comarca del Camp de Turia, han decidit canviar els noms del carrers que encara tenen el nom de personatges relacionats amb el franquisme. Fins ací, una decisió encertada. Ara be, la sorpresa arriva quan escoltem que li van a posar a l’actual carrer de José Antonio Primo de Rivera el nom de Barack Obama. Extreme makeover. Este fet resulta curiós per diversos motius. En primer lloc, el futur president dels USA ha creat moltes expectatives i, suposadament, posarà en marxa polítiques socials que afavoriran als més desprotegits que les que ha implementat George W. Bush.

Però tot açò són expectatives, creències i suposicioins que val, en principi Obama serà un bon tio, negre i demócrata, però això no vol dir que vaja a ser un bon president. Açò ho tindrà que demostrar. Qui diu que per molt bones intencions que tinga, no promou una guerra per a desviar l’atenció pública davant una posible pèrdua de popularitat, o que porte a terme polítiques perjudicials al canvi climàtic, per posar dos exemples. Por cierto, en quant al tema dels matrimonis homosexuals crec que la postura d’Obama no està molt clara.

En fi, que això de posar-li el nom a un carrer d’una persona de la qual no sabem quasi res i la qual té tota la carrera política per davant per a mostrar quines són les seues idees i intencions, em sembla una idea un poc arriscada. Però clar, ser partidari de Barack Obama a la actualitat és políticament correcte i és una cosa a la que coincideixen, alemenys públicament, quasi tots els partits polítics.
Desde el lupanar de rica miel.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Eso es por que en Náquera son tos unos progres apolillados de pacotilla que andan por la vida pública haciendo política rancia y anticuada, porque si no, hubieran cambiado la calle Primo de Ribera, esa nenaza, por la de don Francisco Franco Bahamonde... o que coño, por la de Leovigildo, primer Rey de España, antes incluso de que existiera España (El gordobufa de César Vidal dixit)

Blanc i Negre Oe! dijo...

Si tens rao, que li agarre algo a Zaplana.

Lester Minador-Frappé dijo...

zaplana és també negre. I no parle de SAlvador Polop (o palop) sino de quant s´acaven les vacances (de Nadal) de tant de raig "raïm".

De la resta; discrepe 120%. En temps de crisi, igual consegueix Nàquera una agermanament amb Washtington i les sesions de pretemporada les fan a la població del Camp del Tùria i s´acaven forrant. Quí sap?