jueves, 26 de marzo de 2009

EN DOS COLLONS


A japó acaben de descobrir a una persona que va sobreviure a les explosions nuclears de Hiroshima i Nagasaki. El tio es diu Tsutomu Yamaguchi i té 93 anys. Resulta que el tio es trobava a Hiroshima en viatge de negocis el 6 d’agost de 1945, el dia en que des de l’Enola Gay es va tirar la primera bomba atòmica. El tio Tsutomu va patir cremades greus i per açò va passar la nit a l’hospital, però al dia següent s’en tornà cap a casa, a Nagasaki. I clar, allí es trobava el 9 d’agost quan va caure l’altra bomba atòmica. Este home és el precursor del “a mi me daban dos”, i ahí el tenim, amb 93 anys “vivito y coleando.” Be, igual en lo de “coleando” me n’he passat un poc, perquè el tio s’ajuda d’un bastó per a caminar, encara que tampoc m’extranyaria considerant la vitalitat i els temes al que al.ludixen continuament alguns dels iaios d’aquell pais, fet que hem pogut comprovar al nostre viatge al pais nipó (jeje).

El fet d’haver superat una explosió atòmica, li dóna dret a rebre per part del govern una compensació que inclou exàmens mèdics i els costos del funeral. I a açò té dret, per estar en possessió del certificat que l’acredita com a supervivent de radiació “hibakusha”, o algo així. Si no, que Látigo Negro es guanye el jornal i faça la traducció correcta (a lo cantori).

Yamaguchi és la primera persona a la que se li reconeix la condició de doble supervivent, encara que extra-oficialment s’afirma que hi han més persones que estan a la mateixa situació.


Desde el lupanar de rica miel.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Ie, segur q este quan va fer la prova de "l´aspaseta" la pasà sobrat. Lupin, soc Juan, un abraç des del curro, q ahir no puguí anar al sopar!!!

Látigo Negro dijo...

Es correcte el "hibaku-sha", podeu buscar el palabro a la wikipedia.