domingo, 10 de mayo de 2009

GRANS CAGAES II

Esta setmana ha tingut lloc un altra d’aquestes males passades que es juguen els micròfons oberts als polítics. Primer va ser al Congres dels Diputats allò de Trillo de “manda huevos”. Després allò que li deia Jordi Sevilla a Zapatero referint-se als coneixements sobre economia que necesitava, dient-li allò de que “lo que necesitas ú son dos tardes”.

La última va tindre lloc l’altre dia al ple de les Corts Valencianes, on no estava el president Francesc Camps, que es trobava a Boston firmant l’acord pel qual Alacant serà el port d’eixida de la Volvo Ocean’s Race durant les properes tres edicions. La portaveu de Compromís, Mónica Oltra, lluia una camiseta a la que baix d’una foto de Francesc Camps es podia llegir: “Wanted. Only alive”. Vaja per davant que les Corts Valencianes no me pareixen el lloc indicat per fer estes reivindicacions, al menys, d’aquesta manera. La cosa hauria de ser un poc més seriosa, i criticar d’un altra forma, lo de la camiseta si vol, que s’ho guarde per al carrer.

En el descans havien pactat la Presidenta i Mónica Oltra que la diputada es llevaria la camiseta i que Milagrosa li donaria la paraula per a que s’explicara. Però, en reanudar-se la sessió, la Presidenta va anar directa a tirar a la diputada malgrat l’acord al que havien arribat. Total, que la va amonestar i finalment l’expulsà. El tema greu és que la Presidenta va pendre aquesta decisió seguint les ordres del portaveu adjunt del Partit Popular Rafael Maluenda, qui moments abans havia rebut les instruccions del portaveu del seu grup, el pobret Ricardo Costa. I dic lo de pobret per que l’altre dia va declarar que té dificultats econòmiques per arrivar a final de mes.

I com sabem tot açò, doncs per que la Presidenta es va deixar el microfon obert, i tot va quedar enregistrat. El tal Maluenda li va dir: "Contraorden, le haces las tres amonestaciones. La llamas al orden por primera vez, la llamas al orden por segunda vez y...” Després d’açò, s’inicia el ple i Milagrosa crida al ordre a la diputada de Compromís. Ésta decideix quedar-se, i a continuació rep tres amonestacions per part de la Presidenta i és expulsada.

Està clar que les Corts Valencianes tenen un Reglament que la seua Presidenta ha de fer cumplir, però no a instàncies d’un grup parlamentari, encara que eixe siga el PP. Un altre fet lamentable més al que ens tenen acostumbrats els polítics de la nostra terreta. Al final, els ha eixit mal la jugada, perquè amb tot açò s’ha maginificat l’incident, i el que podria haver-se quedat en una simple anècdota, té pinta de convertir-se en un escàndol més.

Per acabar, ací teniu un video amb algunes de les males passades que els han jugat els microfons als grans estadistes que ens governen.


Políticos y micrófonos abiertos


Desde el lupanar de rica miel.

1 comentario:

Lester Minador-Frappé dijo...

Compromís amb l´extinció..