miércoles, 31 de marzo de 2010

IL PERICOLO NUMERO UNO

Si, ja estem en primavera. I, més enllà de que ho notem pel bon temps o pel canvi d’hora, és primavera per què ho diu El Corte Inglés. A l’anunci que han triat per a promocionar la campanya Primavera 2010, podem vore a la model Missy Raider a diferents localitzacions de Madrid. Però el que més destaca de l’anunci o, al menys, el que més se te queda després de vore’l és la cançoneta. Es tracta del tema “Il pericolo numero uno” del gran Renato Carosone, un dels cantants més importants de cançó napolitana.

Una cosa está clara, la cançoneta se li ha quedat a la gent, de fet, es habitual que me trove a algú cantant allò de “Il pericolo numero uno la donna, l’incantessimo numero uno…

Ací vos deixe el video de la publicitat de El Corte Inglés i també la cançó original de Renato Carosone per a que compareu.







Desde el lupanar de rica miel.

lunes, 29 de marzo de 2010

L' ALQUERIA DE LA TRANCA

Interior/Día. En una dependencia de la conocida Alquería de la Tranca, el aparcero Visente Culocaliente mantiene una conversación subida de tono con dos jornaleras a las que pretende seducir.

Visente: Che, vosotras tenéis que haser lo que yo vos diga, ¿vale? Mirad, chiquetas, que yo tengo musho, pero que musho poder. No soy el amo de l’Alqueria, pero como si lo fuera. A mí no me tose ni el burro, y eso que esta propiedad es conocida por la tranca del animal. Por eso se llama l’Alqueria de la Tranca.
Empleada 1: Ay, qué picarón.
Empleada 2: Uy, pero qué dice usted, don Visente…
Visente: Lo que yo os diga. Soy como Dios. ¿Qué digo? Soy mejor que Dios y mi tranca es mi evangelio.
Empleada 1: Ay, qué picarón.
Empleada 2: Uy, pero qué dice usted, don Visente…
Visente: Para que lo sepáis, yo siempre aplico las cuatro reglas. ¿Sabéis cuáles son?
Empleada 1: suma, resta, multiplicación y división.
Empleada 2: sumar, restar, multiplicar y dividir.
Visente: Pues no, no son ésas. Las cuatro reglas son: paso de buey, ojo de lince, diente de lobo y cara de bobo.
Empleada 1: Ay, qué picarón.
Empleada 2: Uy, pero qué dice usted, don Visente…
Visente: Ací mane jo. (Les da una palmada en los respectivos culos a las empleadas).
Empleada 1: Ay, qué picarón.
Empleada 2: Uy, pero qué hace usted, don Visente…
Visente: No sabéis la cantidad de mujeres que hay enamoradas de mí… y eso sin contar los otros siete continentes. A ver, poneos mirando a Picanya.
Empleada 1: Uy, pero qué dice…
Empleada 2: ¿Qué se propone don Visente?
Visente: Voy a sacar la escopeta.
Empleada 1: ¿Nos va a matar?
Empleada 2: ¿Tiene licencia de armas, don Visente?
Visente: Yo no necesito licencia. Ací mane jo. Yo tinc molt de poder, chiquetes, molt de poder. Y ahora, vamos a hacer una película.
Empleada 1: ¿Una película? ¿de vaqueros y de indios?
Empleada 2: ¿Y como se titulará?
Visente: “El miracle de Sant Vicent en l’Alqueria de la Tranca”.
Empleada 1: Un poco largo, el título, ¿no, don Visente?
Empleada 2: ¿Y levantará el dedo, como el santo?
Visente: Levantaré la escopeta, chiqueta. Mira, mira…
Empleada 1: Uy, pero si es como San Visente.
Empleada 2: Sí, mira, como el dedo del santo.
Visente: Ahora os dais un refregón las dos, a ver si la escopeta se pone a tono o habrá que engrasarla.
Empleada 1: Ay, qué picarón.
Empleada 2: Uy, pero qué dice usted, don Visente…
Visente: Ahora os sentáis ahí, en el remolque del tractor, y cruzáis las piernas de aquí para allá, y luego al revés, enseñando el potorro.
Empleada 1: Pero, ¿cómo vamos a enseñar nada, si llevamos refajo?
Empleada 2: Yo, además del refajo, llevo leotardos, que con estos fríos…
Visente: Nada, nada, aquí mando yo. Que jo tinc molt de poder, chiquetes. Ahora jugaremos a la garrofera, que es lo que me la pone dura y ‘chorretosa’.
Empleada 1: Ay, qué picarón.
Empleada 2: Uy, pero qué dice usted, don Visente…
Visente: Yo seré la garrofera y vosotras dos de mis ramitas.
Empleada 1: ¿Y qué hacen las ramitas?
Empleada 2: Eso, eso, ¿qué hacen las ramitas?
Visente: Las ramitas… no sé… pues cuando hace viento se agitan, pero siempre están cogidas al tronco.
Empleada 1: ¿Al tronco…?
Empleada 2: ¿… o a la tranca?
Visente: A la tranca, queridas, a la tranca, que estamos en l’Alqueria de la Tranca.
Empleada 1: ¿Y cuándo termina el juego, don Visente?
Empleada 2: Ya puede sacar el dedito, digo la escopeta, señorito.
Visente: Os habéis portado bien, ramitas mías. Os voy a hacer un regalo. ¿Tenéis vídeo en casa? ¿Sí?, pues aquí tenéis dos películas en VHS: El padrino y Emmanuelle blanca en l’Alqueria de la Tranca.

El sátrapa de Burjassot


Desde el lupanar de rica miel.

viernes, 26 de marzo de 2010

BUSH EN HAITI




Desde el lupanar de rica miel.

jueves, 25 de marzo de 2010

MARIANO - MARIONETA


ETA y Zapatero no son adversarios sino que son aliados potenciales…Se trata que ETA se haga presente en los ayuntamientos y en las instituciones del País Vasco, y una segunda parte en las elecciones generales, donde ETA devolvería el favor a Zapatero para ayudarle a ganar las elecciones”. Estes són les declaracions que ha fet esta setmana Jaime Mayor Oreja

Son aliados potenciales porque ambos buscan una España debilitada… hay muchos signos que indican que estamos en la segunda parte del proceso de resolución de conflictos”. Diu Oreja que el Govern i ETA estan negociant, però clar, no aporta prova alguna.

Hauriem de recordar-li al senyor Mayor que el Govern d’Aznar, quan ell era Ministre de l’Interior, es va sentar amb representant de la banda terrorista a Suïsa, i que el mateix Aznar anomenama per aquell temp a ETA Movimiento de Liberación Nacional. Ai, qué curta és la memòria d’alguns, cosa que es demostra després a les eleccions. A més, cóm pot posar en dubte l’actual política anti-terrorista del Govern, quan s’estan produïnt més detencions d’etarres que mai?

Fins i tot, Pedro J, -el més gran dels conspiradors- ha afirmat que no té informacions al respecte de la posible negociació entre el Govern i ETA.

I que diu Rajuà de tot açò, doncs que Mayor Oreja va ser un gran ministre i que té un gran coneixement sobre la política antiterrorista i, per tant, hi ha que escoltar-lo quan parla sobre el tema. LAMENTABLE.

Per altra banda, tenim a la gran lideresa, la presidenta de la Comunitat de Madrid, que continua guanyant-li terreny a Rajoy. Ara amb el tema del IVA, però abans amb els bous, i la propera setmana segur que es torna a traure algun altre tema per a estar en el “candelero”. Serà inútil este Rajoy, que no es dóna compte de que la presidenta de la Comunitat de Madrid li està guanyant terreny i està invaent territori que no li correspon.

Esperem que la crisi i altres errors del Govern no provoquen que el PP guanye les properes eleccions generals, perque tindrem com a president a Mariano-marioneta, que es dedica a vore-les passar i no té criteri propi. Tot açò si Espe no se’l carrega i acaba ella com a candidata a les eleccions, ja no m’extranya res en este partit.


I per si no hi havia prou, qui faltava per crear polèmica? Doncs si, el gran estadista i millor persona, el Rei “Jose Mari I de España”. I sobre qué ha opinat ara monsieur Aznar? Ha parlat sobre la reforma sanitaria d’Obama. I qué ha dit? Doncs ha fet notar que la inmensa majoria de la opinió pública americana està en contra de la reforma sanitaria. Reforma que, cal recordar, amplia la cobertura sanitaria a 32 milions de ciutadans. Persones que fins ara no tenen accés a la sanitat si no disposen d’assegurança privada.

Ansar es fa resò de la opinió dels que estan en contra als Estats Units, “la salud pública es una responsabilidad individual de cada persona”. En fi, noves declaracions que demostren els grans coneixements de té Aznar de política internacional, així no m’extranya que done classes a la Universitat de Georgetown.


Desde el lupanar de rica miel.

lunes, 15 de marzo de 2010

MARIANO, PERO QUE TE HAS FUMAO ???


Ahir el gran Rajuà va vore la mascletà des del balcó de l'Ajuntament de València, acompanyat pel Beato i per Rita. Preguntat Mariano sobre si tornarà a vore la mascletà des del balcó de l'Ajuntament, va contestar: "No tenga usted la más mínima duda". I va continuar: "Las elecciones que serán presumiblemente en marzo, el día 19, ya se habrán celebrado. Aún habrá el mismo presidente que hay ahora pero ya habrá otro elegido". És a dir, que tornarà com a president del Govern, noooooooooooooooooooooooo!!! Maldición.


Desde el lupanar de rica miel.

EL GRANDIÓS AZNAR


L’expresident del Govern José Maria Aznar acaba de declarar que: “La izquierda ha distorsionado mi imagen hasta límites extremos”. I dic jo, no serà ell mateix qui haurà distorsionat la seua propia imatge? I qui diu distorsionar, diu fer notori el que realment és, un “neocon trasnochado”, en paraules d’un blogger. I com es sol dir, para muestra un botón. Algunes dels fets que el califiquen:

-Ser un dels promotors de la guerra d’Irak, integrant el famós trio de las Azores.

- Les paraules que va pronunciar al Rancho de Bush amb un perfecte accent texà: “Estamos trabajando en ello, y hemos dedicado tiempo ayer por la noche y esta mañana a trabajar en ello, exactamente. Lo que deseamos es, como he dicho antes, que sea una Resolución lo más clara posible y que agrupe el mayor número posible de voluntades del Consejo de Seguridad.He dicho que nuestro compromiso es un compromiso muy activo y también es un compromiso muy activo a la hora de estar forjando esta Resolución. Sabemos bien lo que tenemos entre manos y sabemos bien lo que nos jugamos. Francamente, los que deseamos la paz y la seguridad en el mundo trabajamos por ella con la mejor voluntad de que el mundo no esté sujeto a ningún tipo de chantajes, a ningún tipo de amenazas destructivas por parte de nadie. No pensamos en nuestra comodidad, sino en nuestra responsabilidad. Queremos paz, libertad y prosperidad para todos”.
- Les declaracions al respecte de l’alcohol al volant. “Déjame que beba tranquilamente; no pongo en riesgo a nadie ni hago daño a los demás”.

- Les conferencies a la universitat de Georgetown amb eixe perfecte Anglés de Oxford. S’en recordeu d’alló de “by the mors”.

- Les declaracions en contra del canvi climàtic.

- Les declaracions al voltant dels atentats del 11 de març: “Los que idearon estos atentados no están en desiertos remotos ni en montañas lejanas, sean quienes sean”.

- I no podia faltar el gest amb el ditet que fa unes setmanes va dedicar a uns estudiants a la Universitat d’Oviedo.

- Les seues converses en català en la intimitat.


I podriem seguir però bàsicament no tinc ganes.


Desde el lupanar de rica miel.

viernes, 12 de marzo de 2010

Ara ja hem fet tard...


...Però l'indi "Patarrajada" encara ens podrà salvar a tots el 10 del 10 del 2010.

PROBLEMÓN AL CANTO

Ara diuen que hi ha mal rollo entre Cristiano i Higuain, uffff, no sé si podré dormir esta nit. Aconseguirà el diari Marca que destitueixquen a Pellegrini? De segur que sí, sòls és qüestió de temps.
Muerte a la premsa esportiva en general i al diari Marca i al seu director en particular.
Desde el lupanar de rica miel.

martes, 9 de marzo de 2010

CACICADA EN EL MUVIM

"Yo tenía que dimitir por dignidad. Soy catedrático de Estética y no podía dejar de repetir aquellas palabras del profesor Valverde, 'nulla aesthetica sine etica' ('no hay estética sin ética')". Amb aquestes paraules presentava ahir la seua dimissió Román de la Calle com a Director del Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (Muvim). La decisió de dimitir ha estat provocada per una decisió política presa per les altes instancies de la Diputació de València.

Però recapitulem. El passat 4 de març s’inaugurà al Muvim la exposició fotogràfica que cada any dedica la Unió de Periodistes Valencians a repasar l’actualitat valenciana. Doncs be, si es tractava de donar un repàs a l’actualitat de l’any 2009 a la Comunitat Valenciana, no podia deixar d’apareixer el cas Gürtel, donat el número de portades que ha ocupat durant l’any passat. Però clar, les altes instancies de la Diutació de València no pensen el mateix i, en una decisió propia de règims totalitaris a l’estil del stalinisme o el franquisme, decidiren mutilar la exposició amb la retirada de les fotos que no consideraven oportunes. A les fotos en qüestió podem vore als protagonistes de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana així com altres protagonistes de la vida política valenciana

De la Calle ha manifestat que no podia ser “partícipe de ninguna mengua de libertad de expresión”. A més, la Diputació amb un acte irreverent, va pretendre involucrar-lo en la decisió al comunicar que la mesura s’havia pres pel diputat de Cultura, Salvador Enguix i pel director del museu.

En fi, una mesura de censura pròpia d’altres èpoques i que demostra que els que han pres la decisió tenen poc d’Il.lustrats i Moderns. Al fi i al cap, la retirada de les fotografies la única cosa que provocarà serà donar-li més importància de la que haguera tingut. En fi, lamentable una vegada més el que fan els nostres polítics i, en especial, els del PP de València. Si és que tenim lo milloret de cada casa. Ara sòls falta que proposen com a candidat a director del Muvim a John Cobra, un altre valencià il.lustre.





Desde el lupanar de rica miel.

viernes, 5 de marzo de 2010

ATERRIZA COMO PUEDAS


Atenció a la noticia que aparexia ahir a la premsa: “Un niño dirigió el tráfico aéreo del JFK de Nueva York”. Pareix ser que el passat 17 de febrer un pare que no tenia en qui deixar al seu fill, va decidir emportar-se’l al treball. I no haguera passat res si l’home no fora controlador aeri i haguera deixat que el seu fill es comunicara amb diferents avions des de la torre de control. Ara la cadena Fox ha obtingut una còpia de les grabacions i clar, ja està el lio armat.

Aquesta noticia no és masa interessant, tan sòls la he comentat per a parlar del problema dels controladors al nostre pais. El comportament dels controladors és intolerable. Val que tenen una feina que requereix molta concentració i que han d’estar pendents de moltes coses i que si la caguen el resultat pot ser catastròfic. Per tant, el seu treball ha d’estar ben remunerat, però és que els nostres controladors cobren quasi el doble de la mitja europea. Les xifres del ministeri són escandaloses. En tota la red espanyola hi han 2.300 controladros, dels quals 28 cobren més de 700.000 €; 135 guanyen més de 600.000 €; 713 tenen un sou que oscila entre els 360.000 € i els 540.000 € i uns pocs guanyen més de 900.000 €. Açò és consequència, entre altres coses, de l’aplicació del conveni de 1.999 que fixava una jornada laboral molt per baix de la real a fi de cobrar la diferència com a hores extraordinaries, al triple valor que les normals. A més, tenen la posibilitat de jubilar-se als 52 anys cobrant la pensió íntegra.

Ací hauriem de fer-nos algunes preguntes. Si no és recomanable que facen unes jornades de més de 1.200 hores anuals, cóm és psible que facen 600 hores extra de mitja? Açò significa que s’incrementa en un 50 % la jornada diaria de treball en un lloc que requereix de màxima atenció i concentració. I damunt, cobrant el triple. Cóm poden garantir que mantenen el nivell d’atenció totes les hores? I si poden garantir que són capaços de desenvolupar correctament el seu treball fins a 6 o 7 hores diaries, perquè no els aumenten la jornada laboral?

Davant d’aquest panorama, el tantes vegades denostat per mi Pepín Blanco, ha decidit posar fi a aquesta situació i acabar amb part dels privilegis dels controladors. El Govern vol substituir els controladors dels aeroports de menys de 50 operacions diaries –que en total són 12- per un sistema automàtic. A més, a través d’un Decret Llei ha limitat el número màxim d’hores extraordinaries anuals a 80 i a més es lliberalitza el servei de control del tràfic aeri, obrint-se la possibilitat d’adjudicar la gestió de les torres de control a empreses privades. Amb aquestes mesures es reduiran les tases de navegació, el que afectarà als preus dels bitllets. Bo, açò de que baixaran els preus dels bitllets no ho tinc tan clar.

El conveni de 1.999 que és el que està en vigor a l’actualitat a través d’una prórroga, s’acaba el 31 de març i, per tant, els controladros, que han posat el crit en el cel davant les accions del Govern amenacen en fer vaga en setmana santa i paralitzat el país. Vorem com queda tot açò.


Desde el lupanar de rica miel.

jueves, 4 de marzo de 2010

ESPANYA - FRANÇA

Pareix que ahir li pegarem un repàs a França, partit clar i tranquil. I sempre que siga guanyar-li als nostres veïns que tradicionalment sempre ens han fotut, és una alegria doble.

Al seleccionador, que està fent un bon treball, m’agradaria dir-li una cosa: Que no Del Bosque, que no has de jugar amb homes de banda! Com millor li va a l’actual selecció és jugar per banda amb tios que ajuden a crear joc associant-se amb Xavi, Marcos Sena, Xavi Alonso i companyia. Ja sé que el seleccionador està fent proves, que és el que ha de fer, i que homes com Santi Cazorla estan lesionats, però espere que finalment Vicente Del Bosque es decideixca per deixar a casa a Jesús Navas.

Sí, d’acord, el jugador sevillà és un tio desequilibrant, un jugador diferent a l’estil dels clàssics extrems. Però este tipus de jugadors no tenen cabuda a l’actual selecció. Val que amb una de les seues espectaculars jugades poden donar una asistencia de gol, però la seua presència a l’onze condiciona negativament el joc de l’equip, restant efectius de creació i de generació de futbol per als companys.

Ja ho sé, me repeteixc més que l’ allioli, però és que jugadors com Navas i Capel –uns tios sobrevalorats- i a jugadors del seu estil que s’obstinen en fer un regat darrere d’un altre per la banda sense ser capaços d’alçar el cap, obstinats en les bicicletes, coles de vaca i demés "mariconaes", no representen el futbol modern. El futbol modern és el que representa el Barça i la selecció espanyola, on la tècnica s’aplica en benefici del conjunt i ningú abusa del baló, la circulació de la pilota és fluida i la movilitat del jugadors és una de les claus del bon joc i les victories.

Seria un greu error no aprofitar el millor que té la selecció i jugar amb equips descompensats amb una banda amb extrem i l’altra amb una cosa diferent. A vore si d’una vegada aconseguim crear una selcció amb una identitat de joc que perdure, al igual que les selccions alemanya, italiana o brasilera, que jugue qui jugue practiquen el mateix futbol. A més, si es dona el cas de que l’estil de joc escollit és el que millor li funciona als jugadors que tenim i a més a més el joc que es practica és atractiu i eficaz, doncs millor que millor.



Desde el lupanar de rica miel.

miércoles, 3 de marzo de 2010

MUERTE A…WILLY TOLEDO


No vaig a dedicar este post a criticar les qualitats interpretatives de Guillermo Toledo. No vull mesclar unes coses en les altres, una cosa és que ens parega millor o pitjor actor i l’altra que critiquem la seua vesant política. Els motius pels quals proclame hui la mort internetil d’aquest actor espanyol són le seues declaracions al respecte de la mort del represaliat cubà Orlando Zapata.

El senyor Toledo ha manifestat en referència als cubans empresonats que "No son simples disidentes ni prisioneros políticos". Respecte a Orlando Zapata ha assenyalat que "este señor, al que se llama disidente, no era más que un delincuente común, que ha sido forzado y manipulado por otras personas parece ser que para ponerse en huelga de hambre y llegar al extremo de dejarse la vida".

Després Willy declara que hi ha una persecució internacional contra el govern cubà i coses per l’estil. Si, si, clar, hi ha una conspiración mundial per atacar al règim cubà. I dic jo, no serà que a Cuba no es respecten els drets humans i, per tant, a tot aquell que té dos dits de front no li semblen be les accions del govern dels germans Castro?

Les pràctiques abusives i totalitaries en un país al que no es respecta la llibertat, la crítica, la diversitat, etc., han fet que es perda definitivament el recolzament a la revolució cubana.

Desde el lupanar de rica miel.

martes, 2 de marzo de 2010

EL PACIENTE ESPAÑOL

Una interessant reflexió del catedràtic de política econòmica Antón Costas al voltant de la situació econòmica actual.
"Está realmente tan mal la economía española o se equivocan los médicos al diagnosticarla de pronóstico reservado? ¿Es acertada la percepción de que el euro tiene en el paciente español su eslabón débil? Tengo la impresión de que el diagnóstico surge de una cierta ansiedad histérica de los analistas más que de la situación objetiva del paciente.

Aun cuando algunas de sus constantes vitales están bajo los efectos de la debilidad y el atolondramiento provocados por el batacazo de la crisis, el paciente español tiene mejores fundamentos macro y microeconómicos que los que le están viendo tanto analistas externos como internos.

¿De dónde surge entonces ese diagnóstico de pronóstico reservado? Fundamentalmente de cuatro síntomas que interpretados con ansiedad agudizan el diagnóstico.

El primero es el déficit fiscal. No debería sorprender su crecimiento. Ha sucedido en todas las economías. Y ha sido mayor en las economías que habían experimentado un fuerte crecimiento económico y del empleo en la fase anterior. Su causa no es el despilfarro del Gobierno, sino la propia crisis financiera y económica. Cuestión de simple aritmética: la recesión baja los ingresos públicos y aumenta los gastos derivados de salir en auxilio del sector privado -bancos, empresas y parados-. El efecto es el déficit. A corto plazo es lo que se debía hacer. Y ha funcionado. La economía ha evitado el peor escenario imaginado al inicio de la crisis: la depresión.

Ahora se trata de disminuir y hacer más selectiva la medicina del gasto hasta que el sector privado camine sin muletas. Pero, a la vez, hay que diseñar un plan factible y creíble de retorno al equilibrio fiscal a medio plazo. Tenemos credibilidad para lograrlo. Durante los años de vacas gordas supimos mantener dos virtudes fiscales cardinales fundamentales: el superávit fiscal y la menor deuda pública europea, menor que la de la virtuosa Alemania (¡alabado sea Pedro Solbes!). Y sigue siendo relativamente baja a pesar del déficit. Si supimos ser virtuosos en la euforia, ¿cómo no vamos a serlo en la etapa de austeridad? Los mercados lo creen. De ahí que la prima de riesgo de la deuda pública española siga siendo muy razonable.

Pero el escenario de retorno al equilibrio fiscal debe ser el medio plazo. Hay un error de análisis económico en los que defienden la vuelta al equilibrio fiscal a corto plazo. El perjudicado sería el propio paciente que volvería a recaer. Pero hay también un interés político: un programa de fuertes recortes del gasto público y aumento de los impuestos a corto plazo haría que el reparto de los costes de la crisis recayese sobre los más débiles. Las clases medias y trabajadoras saldrían de esta crisis como cornudos y apaleados. Primero, con sus impuestos, salvaron a los banqueros de la quiebra. Ahora tendrían que cargar también con el coste de la crisis económica. Y no deja de ser irónico que sean los banqueros los que defienden con mayor ardor esa estrategia de ajuste.

El segundo síntoma que alimenta las dudas es la microeconomía y la capacidad para crecer a medio plazo. La visión convencional sobre el sistema productivo español objeta la baja productividad, la débil competitividad, los salarios elevados y el déficit exterior.

Pero una lectura sosegada de los datos cuestiona en buena medida esa visión. Los salarios han contribuido a la moderación de precios. Han sido los elevados márgenes comerciales los que están detrás de la inflación diferencial acumulada en la época de euforia. La productividad del conjunto de la economía ha sido tan baja porque ha estado tapada por la burbuja de empleo de baja productividad en la construcción y otros sectores como turismo. Limpiada la burbuja de empleo, ahora la productividad crece. Todos los sectores abiertos a la competencia tienen niveles de productividad buenos. Además, España es, después de Alemania, el país que mejor ha mantenido su cuota de exportación en los mercados mundiales, a pesar del euro fuerte y la competencia china. Vamos, no somos la alegría de la huerta, pero tampoco el último de la fila.
El tercer motivo de preocupación sobre nuestra economía es la salud del sistema financiero. La City londinense no acaba de creérselo. No es capaz de comprender cómo no ha habido una quiebra bancaria significativa en España, mientras que ellos han tenido que nacionalizar la banca. Es verdad que tuvimos una mejor regulación bancaria. Pero tienen razón, en este terreno falta información veraz. Y más rapidez en sanear el sector. Mientras no se actúe de forma más transparente, esas dudas de la City permanecerán y distorsionarán el diagnóstico.
En términos generales, la economía española se parece a un paciente que tiene los músculos en relativo buen estado, pero que está en la UVI porque el hígado no limpia las toxinas y el corazón no bombea la sangre. Es decir, porque falla el sistema bancario. Ha de ser sometido a diálisis para limpiar sus toxinas y recibir una transfusión. Pero, mientras tanto, se necesita algún bypass, a través del crédito oficial, que haga circular la sangre. Especialmente hacia las empresas con capacidad de exportación.

Sin embargo, algunas señales anticipan una pronta salida de la UVI. El consumo eléctrico despierta. La demanda de las familias sale de la anorexia. La producción industrial se mueve al alza. La inversión en equipo se desentumece. Las exportaciones avanzan. Las reservas hoteleras aumentan. La deuda de las familias desciende. Las tarjetas de débito comienzan a moverse. Son muchas señales de que estamos ante un efecto brinco. No me digan que será débil. Me doy con un canto en los dientes sólo con que se produzca.

No es para ponerse a tirar cohetes. Pero anima. Ahora tenemos que diseñar el futuro. Éste es el reto."
Desde el lupanar de rica miel.

lunes, 1 de marzo de 2010

MUCHACHADA REVERTE Y MARÍAS




Desde el lupanar de rica miel.