martes, 9 de marzo de 2010

CACICADA EN EL MUVIM

"Yo tenía que dimitir por dignidad. Soy catedrático de Estética y no podía dejar de repetir aquellas palabras del profesor Valverde, 'nulla aesthetica sine etica' ('no hay estética sin ética')". Amb aquestes paraules presentava ahir la seua dimissió Román de la Calle com a Director del Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (Muvim). La decisió de dimitir ha estat provocada per una decisió política presa per les altes instancies de la Diputació de València.

Però recapitulem. El passat 4 de març s’inaugurà al Muvim la exposició fotogràfica que cada any dedica la Unió de Periodistes Valencians a repasar l’actualitat valenciana. Doncs be, si es tractava de donar un repàs a l’actualitat de l’any 2009 a la Comunitat Valenciana, no podia deixar d’apareixer el cas Gürtel, donat el número de portades que ha ocupat durant l’any passat. Però clar, les altes instancies de la Diutació de València no pensen el mateix i, en una decisió propia de règims totalitaris a l’estil del stalinisme o el franquisme, decidiren mutilar la exposició amb la retirada de les fotos que no consideraven oportunes. A les fotos en qüestió podem vore als protagonistes de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana així com altres protagonistes de la vida política valenciana

De la Calle ha manifestat que no podia ser “partícipe de ninguna mengua de libertad de expresión”. A més, la Diputació amb un acte irreverent, va pretendre involucrar-lo en la decisió al comunicar que la mesura s’havia pres pel diputat de Cultura, Salvador Enguix i pel director del museu.

En fi, una mesura de censura pròpia d’altres èpoques i que demostra que els que han pres la decisió tenen poc d’Il.lustrats i Moderns. Al fi i al cap, la retirada de les fotografies la única cosa que provocarà serà donar-li més importància de la que haguera tingut. En fi, lamentable una vegada més el que fan els nostres polítics i, en especial, els del PP de València. Si és que tenim lo milloret de cada casa. Ara sòls falta que proposen com a candidat a director del Muvim a John Cobra, un altre valencià il.lustre.





Desde el lupanar de rica miel.

1 comentario:

Sulo Resmes dijo...

Addenda:

http://www.escolar.net/MT/archives/2010/03/no-hay-estetica-sin-etica.html#more-5779