jueves, 4 de marzo de 2010

ESPANYA - FRANÇA

Pareix que ahir li pegarem un repàs a França, partit clar i tranquil. I sempre que siga guanyar-li als nostres veïns que tradicionalment sempre ens han fotut, és una alegria doble.

Al seleccionador, que està fent un bon treball, m’agradaria dir-li una cosa: Que no Del Bosque, que no has de jugar amb homes de banda! Com millor li va a l’actual selecció és jugar per banda amb tios que ajuden a crear joc associant-se amb Xavi, Marcos Sena, Xavi Alonso i companyia. Ja sé que el seleccionador està fent proves, que és el que ha de fer, i que homes com Santi Cazorla estan lesionats, però espere que finalment Vicente Del Bosque es decideixca per deixar a casa a Jesús Navas.

Sí, d’acord, el jugador sevillà és un tio desequilibrant, un jugador diferent a l’estil dels clàssics extrems. Però este tipus de jugadors no tenen cabuda a l’actual selecció. Val que amb una de les seues espectaculars jugades poden donar una asistencia de gol, però la seua presència a l’onze condiciona negativament el joc de l’equip, restant efectius de creació i de generació de futbol per als companys.

Ja ho sé, me repeteixc més que l’ allioli, però és que jugadors com Navas i Capel –uns tios sobrevalorats- i a jugadors del seu estil que s’obstinen en fer un regat darrere d’un altre per la banda sense ser capaços d’alçar el cap, obstinats en les bicicletes, coles de vaca i demés "mariconaes", no representen el futbol modern. El futbol modern és el que representa el Barça i la selecció espanyola, on la tècnica s’aplica en benefici del conjunt i ningú abusa del baló, la circulació de la pilota és fluida i la movilitat del jugadors és una de les claus del bon joc i les victories.

Seria un greu error no aprofitar el millor que té la selecció i jugar amb equips descompensats amb una banda amb extrem i l’altra amb una cosa diferent. A vore si d’una vegada aconseguim crear una selcció amb una identitat de joc que perdure, al igual que les selccions alemanya, italiana o brasilera, que jugue qui jugue practiquen el mateix futbol. A més, si es dona el cas de que l’estil de joc escollit és el que millor li funciona als jugadors que tenim i a més a més el joc que es practica és atractiu i eficaz, doncs millor que millor.



Desde el lupanar de rica miel.

No hay comentarios: