miércoles, 30 de junio de 2010

MUERTE A...MISTER SATÁN




Vaja per davant que fer d’entrenador des de casa és molt fácil, ja ho sé. I que opinar a posteriori també és molt senzill, també ho sé. Però com que l’única cosa que podem fer és opinar i a este blog dic el que pense, doncs vaig a parlar un poquet de la selecció espanyola i, més concretament, del seu seleccionador Vicente Del Bosque.

L’entrenador espanyol, Mr. Satán, s’ha carregat el joc de la selecció. Jo el vinc criticant des de que va agafar l’equip després de la passada Eurocopa, per què no ha apostat decididament pel joc que tan bons resultat ens va donar.

Els jugadors actúen a posicions canviades. Insisteix en posar a Torres en punta, quan es veu clarament que no té ritme de joc. Si ja no m’agrada el joc del “niño”, encara menys si no està en forma. De fet, ahir va millorar el joc de la selecció a partir del moment en que el va substituir Llorente. A més, el fet d’alinear a Torres en punta provoca que el davanter més perillós de cara a porta, David Villa, siga desplaçat a la banda esquerra, on no és tan desequilibrant com quan juga en punta. Al jugar per banda, inicia les carreres molt alluynat de la porteria rival, fet este que fa que es canse més al fer més quilòmetres.

Com que Villa juga per banda esquerra, Iniesta es veu desplaçat a banda dreta, des d’on és menys perillós que per la dreta tirant diagonals i movent-se lliurement. A més, al jugar iniesta per la dreta, Silva ha estat relegat a la banqueta –pareix que ha pagat els plats trencats per la derrota contra Suïssa-.

Després està el tema més calent, el del doble pívot. Mr. Satán s’empenya en jugar amb dos tios (Xabi Alonso i Busquets), fet este que provoca que Xavi jugue més avançat, una posició esta que on no destaca tant. És a dir, tenim probablement al millor centrocampista de creació i el fem actuar a una posició que no és la seua. Muerte a Mr. Satán. A més, es podria suprimir de Xabi Alonso i jugar amb Busquets i Xavi al centre, amb Silva per la dreta i Iniesta per l’esquerra. I davant, a més de David Villa, pot triar entre Cesc, Llorente, Mata o Pedrito.

Tot açò no lleva que els jugadors han arribat cansats al Mundial i que no estan al mateix nivell de l’Eurocopa, però si jugaren en la posició on són capaços de rendir millor, les coses funcionarien molt millor.

El problema és que com que anem guanyant i passant de ronda i Del Bosque no canvia d’idea.


Desde el lupanar de rica miel.

No hay comentarios: