viernes, 3 de abril de 2009

NO ES CRUEL SI SE GOLPEA DIRECTAMENTE AL CRÁNEO

De segur que tots tenim en ment les cruels imatges de les matances de foques que any darrere any es produeixen a països com Noruega o Canadà. Doncs be, la Unió Europea està tramitant un procediment per a vetar el comerç de productes derivats de les foques. El passat divendres, els membres del Comité de Representants Permanents (COREPER), que és el comité de representants permanents dels Estats membres en la Unió, en definitiva, els que s’encarreguen de preparar les reunions del Consell Europeu, van acordar que el tema es tracte al Parlament Europeu els propers 21 i 22 d’abril.
Respecte al tema, supose que aquesta decisió és un tipus de mesura per a forçar a que els països que duen a terme aquest tipus de matances es replantegen la seua postura. El cas és que no tinc molt clar que aquesta siga la mesura adecuada, però al menys és una decisió que trascendirà a la opinió pública i de segur que té conseqüències, ja vorem quines!
Però, el que més crida l’atenció de tot açò és com s’han defensat els canadencs. Atenció a la frase: “No es cruel si se golpea directamente al cráneo”, en referència a la forma de matar a les foques amb el “hakapik” (pal acabat en forma de ganxo). Jo no vaig a fer ningun comentari respecte a aquesta frase, perquè tots aquells que me venen a la ment implicarien pena de presó. No me puc contindre, a més de un li diria esta frase a lo Harry Callahan mentre està en terra i jo tinc el hakapik en alt fins a que es cague de por, tranquils, no direm noms.
Per acabar, la última de les autoritats canadenques, afirmen que les matances de foques formen part del patrimoni cultural del país, pues ale, que s’en vagen ells i la seua cultura a fer la mà!


Desde el lupanar de rica miel.

1 comentario:

Lester Minador-Frappé dijo...

Normal, com no els conviden a la "aliança de civilitzacions", están dins de la horda i per civilitzar.