martes, 30 de junio de 2009

SUCCÉS ESGARRIFÓS A ITALIA

No, no vaig a parlar de la explosió del tren a Viareggio que ha causat 13 morts. El tema és encara més esgarrifós. Els Carabinieri han retirat el carnet de conduir a un capellà, ja que, després de parar-lo a la autopista que uneix Milano i Torino i fer-li la prova d’alcoholemia, donara positiu. El sacerdot de 41 anys va donar 0.8, quan el màxim permés per la llei italiana és de 0.5. Els agent li retiraren el carnet a l’instant, per tant, el pobre home va tindre que cridar a familiars per a que el portaren a casa.

I quina és la justificació que ha posat el capellà? Doncs que durant el dia havia celebrat quatre mises, afegint que és abstemi. D’aquesta manera, el scerdot ha decidit recorrer al jutge de pau per a demostrar que el seu estat no era causa “d’una conscient i voluntaria ingesta d’alcohol.” Però, aquest fet que pareix prou surrealista, compta amb un precedent a la mateixa Italia. Els advocats als que ha acudit el capellà per a que porten el procés, Anna Orecchioni i Giacinto Canzona, ja van aconseguir que a un iman musulmà li tornaren el carnet després de que també donara positiu en la prova d’alcoholemia. Encara que a aquest cas aconseguiren demostrar que la causa del positiu del iman va ser la ingesta d’un medicament per a calmar el asma.

Tant en un cas com en l’altre, l’estat dels dos conductors no era l’adequat per a conduir i les causes són secundaries. En el cas del capellà, el seu estat era fruit dels vinets que s’havia cascat a les mises que havia celebrat, i en el cas del iman era causa d’un medicament. En els dos casos, el fet és que, segons la legislació italiana, no es trovaben en condicions d’agafar el cotxe i, per tant, si han incomplit la llei, els toca pagar. Dóna igual que la causa del positiu siga un medicament, el whisky o la cervesa, el cas és que no estaven per a conduir i, per tant, són culpables. Ara que a Italia pot passar qualsevol cosa, així que vorem com acaba el tema.


Desde el lupanar de rica miel.

No hay comentarios: